Zrážka vlakov si vyžiadala štyroch mŕtvych. Vlak smeroval do Košíc 06:20

V českom meste Pardubice sa zrazil rýchlik s nákladným vlakom. Pri zrážke zomreli najmenej štyria ľudia.


Nehoda sa stala v stredu krátko pred 23.00 h neďaleko novej zastávky Pardubice-centrum. Vlak číslo RJ 1021 spoločnosti Regio Jet smerujúci z Prahy do Košíc sa zrazil s nákladnou súpravou spoločnosti ČD Cargo.

V čase nehody bolo na palube vlaku viac ako 300 ľudí. Predný vozeň rýchlika bol vážne poškodený. „Hovoril som si, že ide na nesprávnu (koľaj), svietila zelená. Zrazu (nastala) rana a vlak zastal,“ vypovedal jeden zo svedkov nehody.

Na miesto nehody dorazilo 36 jednotiek hasičov, uviedla predstaviteľka HZS Pardubického kraja. „Prvé dva vagóny nákladného vlaku boli prázdne, takže nedošlo k žiadnej ďalšej havárii,“ povedala. Prebieha vyslobodzovanie ľudí z vykoľajeného vozňa a triedenie ranených. Na mieste sú ťažko zranení. „V tejto chvíli môžeme potvrdiť, že najmenej štyria ľudia utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom,“ uviedla hovorkyňa záchrannej služby Pardubického kraja Alena Kisialová s tým, že zásah stále pokračuje a nejde o konečné údaje.

Na miesto dorazili dva záchranárske vrtuľníky – jeden z Hradca Králové, druhý z Prahy. Podľa prvých správ vo vykoľajenom vagóne cestovalo približne 20 ľudí. Poškodené boli aj ďalšie časti vlaku.

Pridajte sa k nám na Facebook! Pridajte sa k nám na Facebook!

Nehoda je vážna, povedal pre Českú televíziu hajtman Pardubického kraja Martin Netolický. Medzi zranenými po nočnej zrážke vlakov sú aj občania Slovenskej republiky. Uviedli to z komunikačného odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR s tým, že zatiaľ nemajú potvrdené informácie o národnosti obetí.

Máte tip na článok?
NAPÍŠTE NÁM:

redakcia@krimi-spravy.sk

Dostávajte najdôležitejšie udalosti dňa mailom, aby vám neuniklo nič podstatné:

Zdieľaj článok