Mladík zverejnil video, kde opisuje svoju smrť


Viacerí občania sa obrátili na políciu, pretože ich znepokojili videá konkrétnej mladistvej osoby, ktorá na internete zverejnila videá opisujúce jej úmrtie v blízkej budúcnosti.


Získané informácie boli ihneď odoslané Odboru počítačovej kriminality Národnej centrály osobitných druhov kriminality Prezídia Policajného zboru. Na základe získaných poznatkov bol autor videa v priebehu niekoľkých minút stotožený.

Policajná hliadka išla osobne preveriť, či nie je ohrozený život autora videa. Na adrese jeho trvalého pobytu ho však nenašli, ale na mieste sa im podarili získať informácie o jeho prechodnom, nikde nezaragistrovanom bydlisku.

Policajti sa stretli s otcom autora videí, ktorý svojho syna ihneď telefonicky kontaktoval a zistil, že jeho život nie je v ohrození. Na základe vzájomnej dohody otec po príchode svojho syna zavolal na číslo 158 a potvrdil, že prišiel domov a nič mu nehrozí. Jeho syn uviedol, že myšlienky o svojej blízkej smrti nemyslel vážne, malo ísť iba o “populárny trend” na zvýšenie sledovanosti.

Pridajte sa k nám na Facebook! Pridajte sa k nám na Facebook!

Policajný zbor chce zdôrazniť, že akékoľvek podobné videá či statusy berie vážne, bez ohľadu na to, či ide alebo nejde o “trend”. Následné preverovanie je časovo náročné, zamestnáva viacero útvarov, preverovanie prebieha nielen prostredníctvom počítačov, ale aj priamo v teréne.
☝️ Apelujeme preto nielen na mladistvých, ale aj na ich rodičov, aby sa o tejto téme nebáli diskutovať a predchádzali tak k zamestnávaniu síl a prostriedkov polície na úkor prípadov, kde ide skutočne o ľudský život.

Máte tip na článok?
NAPÍŠTE NÁM:

redakcia@krimi-spravy.sk

Dostávajte najdôležitejšie udalosti dňa mailom, aby vám neuniklo nič podstatné:

Zdieľaj článok