Malé deti museli chodiť bosé po skalách a modliť sa!

TRNAVA – Viera a náboženstvo by mali byť o dobrovoľnosti a nikto nemá právo nútiť ostatných do toho, aby ich praktizovali. To však podľa všetkého nie je prípad detského domova v Trnave.

Televízia Markíza priniesla znepokojujúcu reportáž o zvláštnych praktikách, ktoré tam majú fungovať. Štátne centrum pre deti a rodiny v Trnave čelí nepríjemným obvineniam. Zamestnanci zariadenia sa rozhodli pre televíziu prehovoriť, pretože sa už nemohli pozerať na to, čo sa tam má diať.

Podľa ich slov sa musia deti na pokyn riaditeľky povinne niekoľkokrát denne modliť, chodiť do kostola a dostávajú krížiky na čelo. Priestory sa majú každé ráno kropiť svätenou vodou. V centre vyrastajú deti od 4 do 18 rokov. Zamestnancov nahneval duchovný program, preto sa rozhodli prehovoriť. “V každej skupine bol zvolený nejaký zástupca z detí, nazvala ich strážnych anjelov, ktorí mali deti motivovať, zvolávať a viesť večer k modlitbe,” prehovorila jedna zo zamestnankýň.

Deti sa majú niekoľkokrát denne modliť a čítať si zo Svätého písma, pričom sa majú obávať toho, že im inak hrozí trest. Náboženské praktiky majú prikázané aj profesionálne náhradné rodiny, ktoré musia uprednostniť modlenie napríklad pred vychádzkou do prírody.

Deti museli ísť na púť do Medžugoria

Náboženský tlak sa mal postupom času zvyšovať. Pred koncom školského roka deti nemohli ísť na výlet, ale museli ísť na púť do Medžugoria. Mnohé mali len 6 rokov a museli chodiť bosé po skalách a modliť sa, pričom si nemohli ani sadnúť a oddýchnuť. Bolo im povedané, že v sebe majú satana, ktorý z nich vyjde len vtedy, keď sa budú modliť.

Pridajte sa k nám na Facebook! Pridajte sa k nám na Facebook!

“Podnety od zamestnancov Centra pre deti a rodiny intenzívne preverujeme. O pravdivosti niektorých vami uvádzaných informácií tak môžeme v tejto fáze len polemizovať,” uviedla pre TV Markíza Marianna Šebová z Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny. Jedna zo zamestnankýň podala dokonca aj trestné oznámenie po tom, ako jedno dieťa malo tvrdiť, že má v sebe ducha a malo byť odvedené k údajnému exorcistovi. Riaditeľka centra sa k situácii vyjadrovať nechce a nemôže, no duchovný program má byť v tejto chvíli pozastavený a zrušený.

Máte tip na článok?
NAPÍŠTE NÁM:

redakcia@krimi-spravy.sk

Dostávajte najdôležitejšie udalosti dňa mailom, aby vám neuniklo nič podstatné:

Zdieľaj článok