Pri záchrane uneseného dievčaťa pomohol lístok s prosbou o pomoc

LONG BEACH – V Južnej Kalifornii zachránili 13-ročné dievča unesené z Texasu po tom, ako si okoloidúci všimol, že v zaparkovanom aute drží papierik s prosbou o pomoc.

Informovala o tom polícia, podľa ktorej sa záchranná akcia uskutočnila ešte 9. júla v kalifornskom Long Beach, južne od Los Angeles, keď policajti reagovali na telefonát a následne našli „viditeľne rozrušené dievča“.

„Vyšetrovaním policajti zistili, že Dobrí samaritáni si na parkovisku všimli obeť v zaparkovanom vozidle a zbadali, ako drží v ruke papier so slovami ‚pomôžte mi‘,“ informovala polícia s tým, že okoloidúci okamžite zavolali na tiesňovú linku.

V súvislosti s prípadom zatkli 61-ročného Stevena Roberta Sablana z Cleburne v Texase a vo štvrtok ho veľká federálna porota obvinila z únosu a prepravy maloletej osoby s úmyslom zapojiť sa do sexuálnej trestnej činnosti, uviedla kancelária prokurátora v Los Angeles.

Obeť bola podľa polície 6. júla v blízkosti autobusovej zastávky v texaskom San Antoniu, keď k nej podozrivý prišiel v aute, namieril na ňu zbraň a prinútil ju nastúpiť. Počas prevozu do Kalifornie dievča podľa detektívov sexuálne napadli.

Pridajte sa k nám na Facebook! Pridajte sa k nám na Facebook!

Máte tip na článok?
NAPÍŠTE NÁM:

redakcia@krimi-spravy.sk

Dostávajte najdôležitejšie udalosti dňa mailom, aby vám neuniklo nič podstatné:

Zdieľaj článok